Top 10 avantaje ale criptomonedelor

avantaje-criptomonede

Cresterea semnificativa a pietei mondiale a criptomonedelor indica faptul ca este vorba despre un fenomen deosebit de important, cu premise de consolidare in viitor. Monedele virtuale fac parte din categoria finantelor alternative  si sunt considerate, in esenta, bani digitali. Aceastea le ofera utilizatorilor posibilitatea de a efectua tranzactii descentralizate peer-to-peer, respectiv fara a se baza pe companii de procesare a platilor sau pe institutiile bacnare. Cum se intampla asta? Ei bine, pentru ca criptomonedele opereaza, de obicei, in blockchain-uri, adica prin intermediul unor registre digitale mentinute de retele globale de computere. Totusi, ce le face atat de atractive si de ce sunt preferate de investitori? Descopera mai departe care sunt avantajele criptomonedelor:

1. Viteza si usurinta in tranzactii

Tranzactiile cu criptomonede sunt recunoscute ca nivel international ca tranzactii simplificate. Pe langa faptul ca pot fi realizate foarte usor, acestea se bucura si de o rapiditate extraordinara. Practic, unul dintre avantajele criptomonedelor este ca sunt propagate aproape instantaneu in retea si confirmate in doar cateva minute. Intrucat totul se intampla intr-o retea de computere existenta la nivel mondial, tranzactiile cu criptomonede sunt complet indiferente fata de locatia ta fizica. Prin urmare, nu conteaza daca vrei sa-i trimiti monede virtuale vecinului tau sau unei persoane care se afla de cealalta parte a globului

2. Descentralizarea, unul dintre importantele avantaje ale criptomonedelor

Foarte multi dintre cei care investesc in criptomonede sunt atrasi de faptul ca acestea nu au o banca centrala, o companie sau o autoritate, ci sunt descentralizate. Asta inseamna ca nimeni nu poate atinge aceste active digitale pentru ca monedele virtuale nu pot fi alterate, modificate, manipulate ori afectate de inflatia excesiva.

Descopera ce sunt criptomonedele

3. Securitatea personala a tranzactiilor

Criptomonedele prezinta o siguranta sporita deoarece blockchain-ul prin intermediul caruia se achizitioneaza criptovaluta nu poate fi refacut, asa ca nu exista riscul ca cineva sa fure monedele virtuale. In plus, si datele personale ale utilizatorilor sunt strict confidentiale, iar pentru si mai multa siguranta poti crea o copie de rezerva, criptata, a criptomonedelor. Tot datorita securitatii pe care o prezinta criptomonedele, comerciantii le pot folosi si in medii in care rata infractiunilor este mai mare pentru ca sistemul de moneda digitala nu poate fi pacalit.

4. Libertatea uriasa a transferurilor

La capitolul avantaje criptomonede includem si faptul ca nu exista limita pentru transferuri. Fiecare utilizator poate sa trimita si sa primeasca orice suma de bani, oriunde in lume, tranzactia fiind efectuata aproape instant. Nu trebuie sa ceri nimanui voie sa folosesti monede virtuale. Este vorba doar de un software pe care il poate descarca oricine in mod gratuit si, odata instalat, se utilizeaza pentru tranzactiile cu criptomonede.

5. Taxe si comisioane mici

In prezent, multe dintre platile cu criptomonede sunt procesate fara nici un fel de taxe. Pe de alta parte, casele de de schimb dedicate criptomonedelor, care ii ajuta pe comercianti sa transforme banii virtuali in bani reali au taxe mult mai mici decat alti procesatori precum PayPal ori alte servicii asemanatoare.

6. Ai control permanent asupra tranzactiilor tale

Actiunile care implica criptomonede sunt sigure si ireversibile. Fondurile monedelor vituale sunt blocate intr-un sistem de criptografie cu chei publice si doar proprietarul poate sa tranzactioneze criptomonede. Siguranta este sporita deoarece criptografia puternica si numarul mare de mineri care trebuie sa valideze procesul fac imposibila ruperea acestei scheme. Mai mult, pentru ca nu exista o autoritate centrala care sa gestioneze tranzactiile, ca de exemplu o banca, proprietarul este cel care are control deplin asupra propriilor bani.

7. Transparenta totala

Unul dintre cele mai notabile avantaje ale criptomonedelor este si transparenta pe care o ofera. Adresa publica, codul, este vizibila tuturor, insa informatia personala nu este atasata acestui cod. Spre deosebire de banci, tranzactiile din blockchain sunt la vedere si pot fi verificate de oricine. Fiind un sistem descentralizat, toata lumea contribuie pentru dezvoltarea sa, da nimeni nu il poate controla. Blockchain-ul permite ca toate tranzactiile finalizate sa fie disponibile si vizibile pentru toata lumea, fara ca datele personale sa fie legate de actiunile intreprinse de utilizatori.

8. Grad inalt de confidentialitate

In sistemele traditionale, bancile implicate in tranzactiile tale pot face verificari periodice ale contului pentru a putea asigura disponibilitatea unor fonduri suficiente sau iti pot examina in detaliu istoricul financiar. Astfel de lucruri pot afecta confidentialitatea tranzactiilor. In cazul criptomonedelor, tranzactiile efectuate sunt schimburi unice care implica doua parti care au negociat si convenit asupra termenilor. Procesul este rapid si fiabil, confidentialitatea datelor este garantata si nu exista riscul furtului de identitate sau furtului din cont.

9. Eliminarea banilor lichizi

Daca vrei sa te bucuri de avantajele criptomonedelor, atunci incepe sa le folosesti in tranzactiile tale. Astfel, scapi de grija banilor lichizi pentru ca nu iti va trebui decat telefonul mobil, cu care ai acces la crypto.

10. Posibilitatea de a castiga bani

Criptomonedele nu pot fi contrafacute si, in eventualitatea în care ajung sa fie valutele viitorului, vei fi asigurat. Exista sanse destul de mari sa obții profituri substantiale din investitiile in criptomonede pentru ca fluctuatiile de pret sunt foarte mari, iar castigurile pot fi chiar mai insemnate decat in cazul actiunilor.

Criptomonedele au iesit in evidenta inca de la aparitia lor, din anul 2009, avand marele avantaj de a se afla la distanta de influenta guvernelor si a intermediarilor. In aceste conditii, nu putini sunt cei care incep sa fie tot mai atrasi de faptul ca isi pot controla ei singuri banii in totalitate si ii pot proteja prin criptare si back-up.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *