Cu-convertesti-in-numerar-token-urile-din-jocurile-NFT

Cum convertesti in numerar token-urile din jocurile NFT?

Jocurile NFT Play-to-earn sunt definite ca jocuri ce le permit utilizatorilor sa se bucure de acestea, dar, in acelasi timp, sa castige si bani. Astfel, pentru toate bataliile, dezvoltarea personajelor, finalizarea misiunilor sau a altor sarcini, jucatorii pot primi un fel de moneda in joc, ce poate fi folosita pentru cumpararea de NFT-uri ori transferata direct intr-un portofel de criptomonede. Ulterior, exista posibilitatea de a tranzactiona moneda cu jetoane nefungibile sau valute care pot fi utilizate pentru plati in lumea reala.

Unele dintre cele mai importante jocuri crypto tranzactioneaza milioane de dolari in fiecare zi. Totusi, cum ajung jucatorii sa beneficieze de banii obtinuti in joc?

Cum functioneaza jocurile NFT?

Deoarece combina jocul in sine cu posibilitatea de a obtine venituri, jocurile NFT sunt incadrate in categoria GameFi. In general, acestea folosesc NFT-uri in ceea ce priveste regulile, mecanismele si interactiunile jucatorilor. Adesea, exista un token al jocului, respectiv o criptomoneda, folosita in loc de bani si pentru guvernanta. Insa, token-ul poate fi reprezentat si ca un NFT din joc.

Descopera ce sunt NFTs

Fiecare token ii ofera jucatorului puterea de a participa la dezvoltarea jocului si la alocarea fondurilor interne. Blockchain-ul este tehnologia care garanteaza caracterul colectionabil al NFT-urilor si faptul ca pot crea o economie digitala functionala. NFT-urile si blockchain-ul permit dezvoltarea unor instrumente digitale unice, care nu pot fi multiplicate, lucru ce conduce la conceptul de raritate digitala.

Utilizatorii pot castiga venituri din jocuri prin castigarea de criptomonede si obtinerea sau tranzactionarea de NFT-uri, dar si prin staking. Pentru a schimba, realiza si implementa NFT-uri in cadrul unui joc, dezvoltatorii concep contracte inteligente (smart contracts) care formeaza regulile pentru NFT-urile utilizate.

Vezi aici ce inseamna Staking

Cum obtii bani din jocurile NFT?

De regula, exista doua modalitati principale prin care poti sa obtii bani prin intermediul jocurilor NFT, respectiv prin vanzarea NFT-urilor sau mentinerea unui flux regulat de criptomonede in joc. Astfel, poti castiga din jocuri NFT-uri si token-uri pe care sa le vinzi apoi pe o piata secundara. In functie de natura instrumentelor si a criptomonedelor, vanzarile pot fi derulate si pe Binance.

NFT-urile Binance Smart Chain (BSC) si Ethereum pot fi adaugate foarte usor pe Binance NFT Marketplace, dar, intotdeauna trebuie sa verifici daca NFT-ul respectiv figureaza pe lista Binance din tara noastra. Mai mult, este necesara autentificarea contului prin parcurgerea procedurii KYC (Know Your Customer).

Cum retragi criptomonede din jocurile NFT?

Ca sa convertesti token-urile in numerar ai nevoie de un exchange care sa-ti schimbe criptomonedele in bani fiat. Pentru a folosi castigul din jocuri in lumea reala, trebuie sa transformi criptomonedele in valute fiat, de exemplu euro sau dolari americani, iar apoi sa-l transferi in contul tau bancar. O alta modalitate ar fi sa cheltui criptomonedele folosind un card crypto, precum Binance Visa Card, furnizat de Binance.

Ai posibilitatea de a-ti schimba castigurile in stablecoins, dar, ca sa obtii bani fiat, trebuie sa urmezi cativa pasi. De exemplu, daca in jocul The Sandbox ai reusit sa obtii token-uri SAND, iata ce trebuie sa faci ca sa-i convertesti in numerar:

  • Depune SAND in contul tau Binance;
  • Daca folosesti MetaMask sau alt wallet de criptomonede, ca sa transferi token-urile trebuie sa copiezi adresa de depozit in portofelul expeditorului;
  • Pastreaza criptomonede pentru plata taxelor, respectiv BNB pentru Binance Smart Chain sau ETH pentru Ethereum, in functie de ce folosesti;
  • In sectiunea exchange, alege varianta dorita pentru vanzare; SAND/BUSD (dolarul Binance) este o alegere buna pentru ca, ulterior, poti converti cu usurinta BUSD in bani fiat;
  • Vinde SAND prin optiunea aleasa, pe piata (market) sau folosind un ordin limita ori stop limit;
  • Odata ce ai obtinut BUSD, il poti schimba in euro, de pilda, prin alegerea EUR/BUSD. Retragerea numerarului variaza in functie de exchange, tara si metodele disponibile.

Cum retragi NFT-uri din jocurile crypto?

In cazul in care ai obtinut NFT-uri sau obiecte colectionabile in cadrul jocurilor, ca sa le poti valorifica trebuie sa le vinzi pe un exchange NFT. Binance NFT Marketplace iti ofera posibilitatea unui depozit, care permite vanzarea directa a NFT-urilor pe Binance. Totodata, exista si exchange-uri descentralizate, doar ca intr-o astfel de situatie este important sa fie compatibile cu NFT-ul respectiv.

Ca sa iti vinzi NFT-urile trebuie sa-ti creezi cont pe Binance sau, daca ai deja unul, sa te autentifici. Verifica daca NFT-urile sunt intr-un portofel compatibil, de exemplu Metamask, si apoi parcurge procedura KYC. In continuare, acceseaza pagina de pornire a NFT Binance, selecteaza optiunea User Center si, dupa aceea, Deposit. Mai departe, alege BSC (Binance Smart Chain) sau ETH (Ethereum), in functie de reteaua in care se afla NFT-urile.

Odata importate jetoanele nefungibile, poti sa le vinzi la licitatie sau sa obtii un pret fix pentru acestea, sub forma de criptomonede. Tine cont ca BUSD, adica dolarul Binance, este mai putin volatil si poate fi convertit cu usurinta in bani fiat.

In concluzie, ca sa obtii numerar, mai intai trebuie sa depui NFT-urile sau criptomonedele din jocurile NFT pe o piata ori le poti converti chiar si la exchange-ul Binance. Pentru ca este putin probabil ca NFT-ul sa poata fi schimbat direct in bani fiat, transforma-l inainte in stablecoins. Odata ce ai convertit NFT-urile sau criptomonedele in dolari ori euro, poti schimba aceste stablecoins in moneda fiat preferata, pe care o retragi apoi prin canalele de plati acceptate. De mentionat ca ai ca alternativa si utilizarea stablecoin-ului cu cardul crypto, cum ar fi Binance Visa Card.