Ce inseamna Day Trading?

Day Trading sau Tranzactionarea Zilnica este una dintre cele mai frecvent utilizate strategii pentru a profita de fluctuatiile zilnice de pret. In general, Day Traders se gasesc pe majoritatea pietelor financiare – actiuni, metale, stocuri, marfuri, forex, obligatiuni de stat.  Cum castiga bani si, mai presus de toate, ce inseamna Day Trading in lumea crypto? Iata cateva informatii care iti pot fi de folos daca intentionezi sa obtii beneficii prin aceasta metoda controversata.

Ce este Day Trading?

Day Trading este una dintre cele mai populare metode prin care se pot castiga bani din fluctuatiile instrumentelor financiare. Aceasta strategie de tranzactionare presupune vanzarea si cumpararea activelor in cadrul unei singure zile. Practic, pozitiile sunt inchise si deschise intr-un interval scurt de timp, traderii incercand sa profite de pe urma schimbarilor de pret ale unui instrument financiar.

Spre deosebire de speculatiile pe termen lung cu privire la cresterile ori scaderile de pret, Day Trading ofera posibilitatea unor castiguri rapide, perioada pentru care traderii detin titlurile de valoare fiind de la cateva secunde la mai multe ore. Procesul este legal si etic, insa si riscant, daca investitorii nu inteleg bine piata pe care tranzactioneaza.

In cazul criptomonedelor, Day Trading, Intraday sau Daily Traiding se refera la tranzactionarea de active digitale in aceeasi zi. Procedura implica vanzarea si cumpararea de criptomonede, o data sau de  mai multe ori pe zi, in incercarea de a obtine recompense considerabile. Uneori, aceasta strategie devine subiect de controversa pentru ca tranzactionarea zilnica este privita ca o metoda cu risc ridicat.

Ce inseamna Day Trader?

Day Trader este un investitor pe piata de capital, care are ca trasatura definitorie un orizont de investitii pe termen scurt. Termenul provine de la bursa de valori, unde tranzactionarea este posibila doar in zilele lucratoare ale saptamanii. Astfel, Day Traders nu lasa pozitiile niciodata deschise peste noapte, iar asta pentru ca urmaresc sa valorifice miscarile preturilor pe parcursul zilei.De regula, investitorii experimentati folosesc aceasta abordare bazandu-se pe o analiza tehnica pentru a obtine profituri rapide din miscarile de preturi ale criptomonedelor.

Cum se castiga bani prin Day Trading?

Investitorii crypto se implica in Daily Trading deoarece criptomonedele sunt mai volatile decat activele clasice. Strategia devine profitabila pentru ca nu este vorba doar de o simpla ghicire a directiei pietei crypto. Day Traders se bazeaza pe analize detaliate si un studiu prealabil al monedei digitale in care aleg sa investeasca. O experienta semnificativa, intelegerea profunda a pietei si volatilitatea preturilor se transforma intr-o strategie solida de Day Trading si poate genera un randament bun.

In principiu, Day Traders folosesc analiza tehnica (TA), volumul, actiunea pretului, modele grafice si indicatori tehnici pentru identificarea oportunitatilor de intrare si iesire in cazul tranzactiilor. Cu toate acestea, exista si investitori care mizeaza doar pe stiri si alte noutati legate de proiectele din zona crypto, care pot afecta preturile activelor digitale, in special pentru o perioada scurta de timp. Mai exact, acestia nu se preocupa de analiza fundamentala (FA), ci cauta criptomonede cu volum mare datorita unui anunt recent si profita de cresterea temporara a activitatii de tranzactionare.

Day Trading creeaza oportunitati extraordinare pentru investitorii care cunosc foarte bine tendintele pietei. In loc sa cumpere, sa detina si sa se gandeasca la strategii pe termen lung, Day Traders beneficiaza de pe urma volatilitatii zonei crypto. Fara indoiala, managementul riscului este esential pentru succes, iar volumul si lichiditatea cruciale pentru tranzactionarea zilnica.

Ce strategii de Day Trader exista?

Incepator sau investitor cu experienta, regula de aur presupune sa nu investesti niciodata banii pe care nu esti dispus sa-i pierzi. Exista o varietate de strategii de Day Trading pe care le poti utiliza in tranzactionarea criptomonedelor. Iata cateva dintre acestea:

Breakout trading

Implica identificarea nivelurilor de pret-cheie si plasarea de ordine de cumparare sau vanzare atunci cand pretul trece de respectivele niveluri. Aceasta strategie poate fi eficienta in perioadele de volatilitate mare a preturilor.

Trend trading

Vizeaza identificarea unei tendinte pe termen lung in miscarile de pret ale unei criptomonede si plasarea de ordine in directia acestei tendinte. De exemplu, daca o criptomoneda are o tendinta ascendenta pe termen lung, Day Traders pot plasa ordine de cumparare pentru a profita de cresterea preturilor.

Scalping

Presupune deschiderea si inchiderea rapida a unui numar mare de pozitii pentru a profita de mici fluctuatii ale pretului. Aceasta strategie poate fi utila in perioade de volatilitate scazuta.

Range trading

Se refera la identificarea unui interval de pret in care criptomoneda se misca in mod constant si plasarea de ordine de cumparare sau vanzare la marginile acestui interval. Aceasta strategie poate fi eficienta in perioadele de stabilitate a preturilor.

Arbitrage trading

Se ia in considerare cumpararea unei criptomonede pe o platforma de tranzactionare si vanzarea ei pe o alta platforma, profitand de diferenta de pret dintre cele doua. Poate fi un mod eficient de a obtine profituri rapide, dar implica unele riscuri si costuri, cum ar fi comisioanele de tranzactionare si riscul de schimbare a preturilor intre momentul in care este plasata o comanda si momentul in care aceasta este executata.

News trading

Implica analizarea evenimentelor si a stirilor care pot influenta pretul criptomonedelor si plasarea de ordine in consecinta. Aceasta strategie poate fi riscanta, deoarece pretul poate fi foarte volatil in perioadele de stiri majore sau de evenimente neasteptate.

Exemple de platforme Crypto Day Trading

Daca esti interesat de tranzactionarea zilnica, ia in considerare cele mai bune platforme de crypto day trading de pe piata. Chiar daca gasesti si oferte de nerefuzat, indreapta-ti atentia catre furnizorii care ofera un mediu sigur si securizat. Printre platformele de top se regaseasc:

Este important sa intelegi ca fiecare strategie are propriile sale avantaje si dezavantaje si ca nu exista o metoda unica, ideala pentru toate situatiile. Inainte de a incepe tranzactionarea zilnica, de preferat ar fi sa te asiguri ca ai o intelegere buna a pietei criptomonedelor si a riscurilor asociate Day Trading-ului.